pátek 2. září 2011

Jihlavská scéna

Možná, že si někdo vzpomene na koncert před dvěma lety ve Velkých Vočích, kde kromě kapely Upland, která zde pokřtila nové CD, zahrála kapela jménem Zero Number One (0 No. 1) (Byli to ti s notebookem :) )
Nedávno jsem na jejich BZ stránkách narazil, že vydali nové album. Osobně musím říct, že mě dost překvapilo, jak zvukově, tak provedením jednotlivých písní. Jedná se spíš o triphopovou záležitost, kde se nuly číslo jedna konečně našli a jasně dávají najevo, že mix kytarové hudby s elektronikou jim není vůbec cizí. Ba naopak, dokážou tímto spektrem parádně proplouvat. Konečně, poslechněte sami na jejich profilu anebo si rovnou stáhněte album.
PS.: Jejich kytaristu můžete znát z už bohužel rozpadlé psychedelické záležitosti Tabletky a zpěvačku Pavlu z funkovějších 4th soul. Obě kapely doporučuji poslechnout, následně vám nebudou unikat spojitosti v jejich hudebním vývoji a zároveň můžete s odstupem sledovat jejich šlépěje.

Druhou ( i když v podstatě čtvrtou zmíněnou) kapelou jsou jihlavští Apple Spokesman. Měl jsem je možnost slyšet minulé jaro na Karneval párty v Mírovce u Havlíčkova Brodu. Hrají alternativu s kytarou, bezpražcovou baskytarou a bicími. Jejich vystoupení mi živě utkvělo v paměti jako smršť klidných i ďábelsky rychlých pasáží ve spojení s výbornými texty. Mohl bych je možná trochu přirovnat k Esgmeq. Mají BZ profil a celé starší album z roku 2001 s příznačným názvem "A ryby zmrzlé v ledu čekají až přijde konec" ke stažení. Žel už nevím, zda ještě fungují...

3 komentáře:

  1. Jasný eplové ještě hrají a právě tvoří nový songy s novým basákem.
    P.S: jsme rádi, že jsi si na nás vzpomněl!
    Mojše - ZeroNumberOne

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je super, díky za info :-)

    OdpovědětVymazat
  3. www.applespokesman.cz

    OdpovědětVymazat