neděle 29. dubna 2012

Houpací koně - Hotel Palace (2010)

Zatímco si skoro všichni ostatní kačeři odjeli do Prahy na Ravelin 7, já si frčím tak leda na Paralenu 500 a po zamrzlý řece bych neudělal asi ani krok. Takže si teď znova čtu i starý Fullmoony, v kterých vždycky objevím něco novýho. V jednom čísle jsem tentokrát našel skvělý článek od zpěváka Houpacích koní o nahrávání jejich posledního alba Hotel Palace.


Na Houpací koně jsem přišel vlastně asi díky Fullmoonů, ale hlavně spíš díky Bonusovi, který má na svojí poslední desce cover songu Málo a řek bych, že je to možná nejlepší píseň celýho Náměstí míru. Ta píseň je právě z Hotelu Palace a v originále je stejně super. Ale popořádku.

Houpací koně jsou z Ústí. Hrajou už od roku 91 a jsou od začátku okouzlený starýma kytarovkama. Prý na ně chodí v Ústí tak průměrně dvanáct lidí. Přitom Houpací koně jsou skvělá písničková kapela. Refrén, sloka, co víc potřebuješ? Takovýhle písně bych chtěl slyšet v rádiích. Vykřičník.


 
Vím, že s přirovnáníma je to vždycky hodně ošemetný, ale zdá se mi, že Houpací koně mají trochu něco společnýho s Fixou. Teda v případě, že by Márdi a spol. nebyli punkáči, ale spíš učitelé češtiny. Labe je asi Labe, nevim. V textech prostě něco je, rozmazaný postavy a rozpitý příběhy.

Vlastně je to přirovnání možná moc uhozený. Možná by se víc hodilo přirovnat Houpací koně spíš k Mňáze a Žďorp. Ale to není vůbec důležitý. Důležitější je, že Houpací koně stojí za poslech. A Hotel Palace se nechá legálně stáhnout na stránkách kapely: http://houpacikone.cz/hotelpalace.php

Žádné komentáře:

Okomentovat