úterý 29. listopadu 2011

Xindl

Když Xindl vydal svou první desku, asi jsem nebyl jediný, komu to přišlo docela dobrý. Konečně týpek, co umí hrát a texty taky nejsou tak úplně špatný … zkrátka docela dobrej čerstvej vítr.

Brzo se ale Xindl začal cpát do těch nejobskurnějších televizních estrád a z Anděla se stala nesnesitelná odrhovačka. Plus přišly rozhovory o tom, jak tenhle hodnej talentovanej kluk Ondra Ládek vlastně dostal do Evropy 2 provokativní písně a kromě toho taky píše knížky a divadelní hry. Xindlovi nechutně narostlo ego a nějak moc rychle se z něj stal klasickej pupkáč českýho středního proudu. Nakonec přišla ta vlezlá orientální píseň o hamburgrech, kterou hráli i kolotočáři na svejch vesnických štacích, čímž se propad úplně.

Nedávno jsem narazil na Xindlovo nový video k písni Chlast je nejlepší kuchař. Natočit pětiminutovou reklamu na minerálku a vydávat to za oficiální klip, to už je fakt soda. Myslel jsem, že Xindl už do hlubšího bahýnka klesnout nemůže, ale on - díky svý skvělý neutuchající invenci – přišel s tímhle. Prostě ideální marketingový spojení – produkt Mattoni v Xindlově klipu a zároveň produkt Xindl v reklamě na mattonku.

Protože Xindl je už jenom produkt. Nagelovanej produkt tý nejhorší formy českýho šoubyznysu. Když jsem ho kdysi viděl na turné s Baumaxou, působil na mě úplně opačně. V tý době bych nevěřil, že se z něj časem stane taková obluda. A to je na tom asi to nejodpornější a taky nejsmutnější.

(Odkaz na video si prosím najděte sami, já sem tuhle reklamu dávat nebudu. Spíš se bojím, že až si příště otevřu minerálku, vyskočí z ní Xindl s turbanem a nějakou super vyšperkovanou slovní hříčkou.)

7 komentářů:

  1. "Brzo se ale Xindl začal cpát do těch nejobskurnějších televizních estrád"
    Nebude to třeba tím, že ho tam ty estrády chtěli? Proč by tam nevystoupil? A to, že jeho písničky hraje většina rádií, co je na tom kurva špatnýho?

    Tvoje názory mi přijdou docela zcestný a ubohý, ale chápu, že máš asi trošku nějaký komplexy, který potřebuješ léčit touhle cestou...

    OdpovědětVymazat
  2. Řek bych, že si každý může do velký miry vybrat, jestli chce hrát na Nově a bejt celebritou v Blesku nebo ne. Mě prostě tohle nesedí.
    A u Xindla mě to vadí o to víc, protože si myslím, že býval daleko míň prvoplánovej než zbytek českýho středního proudu. Myslím, že moh bejt někde jinde a pár věcí z první desky je toho dokladem.

    Jinak narážet na nějaký komplexy mně přijde hodně podpásový ...

    OdpovědětVymazat
  3. Paťas...každej na teho Xindla má svůj názor...tento je Broňka...no a jestli chceš znát můj, tak tě asi nepřekvapí, že bude podobný jako jeho...ba si ještě přihodím...že mě ten Xindl docela sere...proč bych to taky nemohl říct...přece si tady Paťas nečekal kladné ohlasy na pana X...a nezlob se na nás...jsme jen parta lidí co všechno hlásí a přitom nedokázali vůbec nic...ani tu estrádu nemáme...ani to rádio nemáme...nemáme nic...:(((

    OdpovědětVymazat
  4. Ká: To jsi řekl naprosto přesně...

    OdpovědětVymazat
  5. Xindl také není můj šálek kávy, ale v tom to není. Broněk jen říká svůj názor, jinak souhlasím, že si Xindl mohl vybrat, zda bude hrát v estrádách a tak podobně. Když to přijal tak musel počítat s tím, že se spoustě lidí znechutí. S článkem se názorově ztotožňuji. Božolák

    OdpovědětVymazat